Road2Germany - Kansen ontdekken in de Duitse retailmarkt

Op 06-03-2018 | 14:30 - 18:30 uur

Duitsland is met ruim 80 miljoen inwoners de grootste consumentenmarkt van Europa. In 2015 was de omzet van de verkoop van levensmiddelen via retailkanalen in Duitsland ruim 170 miljard euro. Daarnaast had de out-of-home markt een omzet van ruim 68 miljard euro. Dit maakt de Duitse foodmarkt tot een zeer aantrekkelijke markt voor Nederlandse agrofood ondernemers.

 

Tijdens deze bijeenkomst wordt u in een dagdeel bijgepraat over de wetgeving op het gebied van leveren en het monteren van machines in Duitsland en welke financieringsmiddelen er vanuit de bank aangeboden worden. Ook hoort u het verhaal van een ervaren ondernemer die u al is voorgegaan. Investeer dus een dagdeel en u bent na afloop op de hoogte van de kansen voor uw onderneming op de Duitse markt. Uiteraard is er ook gelegenheid om te netwerken op het netwerkplein waar onder andere de KvK, FoodTechBrainport, Nedubex, STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater, Rabobank en Bodec aanwezig zijn.

 

Doelgroep
Alle Food(Tech) bedrijven die geïnteresseerd zijn om hun exportmarkt uit te breiden naar Duitsland en in het bijzonder de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zeker voor de maakindustrie (machinebouwers en producenten in de voedingsmiddelenindustrie, robotica en automatiseringsbedrijven) is dit event interessant.

 

Programma

14:30 Ontvangst en registratie
15:15 Opening bijeenkomst
door André Sterk (KvK) en Adil Marra (FoodTech Brainport)
15:20 Woord van welkom
door Paul Deckers/Paul de Boeff van Bodec
15:30 Workshop

Leveren en monteren van machines in Duitsland door Stichting Nedubex/STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater, Alexander Crämer, Rechtsanwalt
15:50 Workshop
Cultuur en marktentreestrategie voor de Duitse retailhandel
16:20 Pauze
16:30 Workshop
Investeren in Duitsland door Rabobank
16:50 Rondleiding Bodec
17:15 Wrap up, vragen en afsluiting
18:30 Netwerkborrel en informatiemarkt

 

Deelnemende specialisten aan de informatiemarkt zijn: KvK, FoodTechBrainport, Nedubex, Bodec, Rabobank, STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater

 

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via deze link. Meer informatie vindt u op www.kvk.nl/road2germany.

 

Download versie 

Wilt u graag de flyer van deze bijeenkomst downloaden. De printbare versie vindt u hier. 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats uw reactie

Gerelateerd aan dit bericht

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Terug naar het agenda overzicht
Over Food Tech Brainport
Sluiten
13978074981949e5824f6cc509ed7711a5f1c3e967.png
Zo sta je als ondernemer ook lekker in de schappen

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact

Food Tech Brainport

Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond