Food Connection Point

Het Food Connection Point (FCP) is dé schakel die regionale Foodbedrijven in Zuid-Nederland aan elkaar en aan onderwijs en overheid koppelt. Het FCP draagt bij aan het in stand houden van de sterke internationale concurrentiepositie van Zuid-Nederland. Om voorloper te blijven, moet bedrijfsleven, onderwijs en overheid elkaar weten te vinden.

 

Het Food Connection Point heeft twee aandachtsgebieden: Mens & Imago en Innovatie. Bij het aandachtsgebied Mens & Imago worden drie items onderscheiden: imago, onderwijs en arbeidsmarkt. Het FCP wil het imago van de foodindustrie onder studiekiezers beïnvloeden en verbeteren. Daarnaast wil het FCP zorg dragen voor voldoende gekwalificeerde medewerkers in de sector. Tot slot wil het FCP een bijdrage leveren aan het positief beïnvloeden van de arbeidsmarkt.

 

Het tweede aandachtsgebied van het FCP is innovatie. Om te concurreren met veelal goedkopere buitenlandse leveranciers zijn proces-, product en designinnovaties binnen de foodsector noodzakelijk. Het FCP wil het innovatievermogen van de Zuid-Nederlandse sector dan ook verbeteren.

Contact
Food Connection Point
E info@foodconnectionpoint.nl
Terug naar bedrijvenoverzicht
Over Food Tech Brainport
Sluiten
13978074981949e5824f6cc509ed7711a5f1c3e967.png
Zo sta je als ondernemer ook lekker in de schappen

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact

Food Tech Brainport

Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond