Nieuws

NIEUWS|Efficiëntere samenwerking mens en machine in voedselverwerking

Gepubliceerd op 17-07-2018
De veranderingen in de maatschappij vragen om antwoorden. Antwoorden op vragen als: “Waar vinden we voldoende handen voor onze voedselproductieprocessen?”, “Nemen robots ons werk over of gaan we met robots samenwerken en laten we hen het monotone, zware en gevaarlijk werk... > Lees verder

NIEUWS|BioBoost op KempenTech 2018

Gepubliceerd op 14-06-2018
Op 8 en 9 juni  heeft BioBOost deelgenomen aan KempenTech, het techniekevenement tijdens de Dutch Technology Week in de Brabantse Kempen. Met ruim 5.000 bezoekers  kan deze beur s een geslaagd evenement worden genoemd.   BioBOost nam voor de eerst keer deel aan deze vijfde... > Lees verder

NIEUWS|Samen tegen verspilling

Gepubliceerd op 22-03-2018
Op dit moment gooien consumenten op jaarbasis gemiddeld zo’n 41 kilo voedsel per persoon weg. Om voedselverspilling naar de toekomst tegen te gaan, is de taskforce Circular Economy opgericht. Deze taskforce bestaat uit een groot aantal bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke... > Lees verder

NIEUWS|Industriële vezelhennep biedt verrassende businesskans

Gepubliceerd op 09-02-2018
HELMOND – Geen verbazing maar een verwonderende blik bij de deelnemers aan de themamiddag op Food Tech Brainport in Helmond op 1 februari. Industriële vezelhennep heeft voor ondernemers een verrassende businesskans in petto.   Daan Arkesteijn, eigenaar Enter Next Level,... > Lees verder

NIEUWS|Nieuwsbrief Topsector Agri Food nr. 38

Gepubliceerd op 08-02-2018
De nieuwsbrief van de Topsector Agri Food is wederom verschenen. In deze editie lees je alles over:    - Nieuwe Kennis- en Innovatieagenda voor samenleving, sector en economie  - Oproep Seed Money Projecten geopend - Financiële steun voor 237 projecten in... > Lees verder

NIEUWS|Nieuws uit Helmond: Van Rijsingen Groep heeft een nieuwe naam

Gepubliceerd op 07-02-2018
De 4 divisies van de Van Rijsingen Groep die zich met vollegrondsgroenten bezighouden, gaan per februari 2018 verder onder de naam vanRijsingengreen. De nieuwe naam benadrukt dat alle bedrijven samen actief zijn in de complete vollegrondsgroentenketen. Centrale gedachte van vanRijsingengreen:... > Lees verder

NIEUWS|Food From Food – eerste projectaanvragen stromen binnen

Gepubliceerd op 01-12-2017
De voedingsindustrie is steeds meer op zoek naar natuurlijke ingrediënten in hun voedingsproducten en wordt zich ook steeds meer bewust van de hoeveelheid plantaardige reststromen waar nu weinig mee gedaan wordt. Het project Triple F (Food From Food) wil nieuwe food producten en... > Lees verder
Publicaties
PUBLICATIE|Activiteiten Brainportregio tijdens Dutch Agrifood Week 2016
Gepubliceerd op 04-08-2016
> Meer info
PUBLICATIE|Artikel ambities Food Tech Brainport, Food & Nutrition Magazine
Gepubliceerd op 17-12-2015
> Meer info
PUBLICATIE|VICOE - circulair werken betekent denken en handelen in kringlopen
Gepubliceerd op 04-12-2015
> Meer info
Alle publicaties
Over Food Tech Brainport
Sluiten
13978074981949e5824f6cc509ed7711a5f1c3e967.png
Zo sta je als ondernemer ook lekker in de schappen

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact

Food Tech Brainport

Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond