Food Tech Park Brainport; Dé plek waar het begint

Gepubliceerd op 08-11-2017

Australië, China, Nieuw-Zeeland, Duitsland. Zomaar een greep uit de landen waar de klanten van Bodec vandaan komen. Momenteel komen er wekelijks 20 bedrijven naar Helmond, naar Bodec, om te kijken, te praten, te testen of productie te draaien. 

 

Dit is dé plek waar het allemaal gebeurt, waar kennis en technologie op het gebied van food bij elkaar komen. Vier jaar geleden is Bodec als een van de eerste bewoners gestart op deze innovatieve locatie in Helmond. Ze wilden graag labfaciliteiten en technologie door ontwikkelen. Wat zij wilden konden ze ook nog eens neerzetten in samenwerking met andere bedrijven, gemeente en provincie. Ze passen perfect bij de filosofie van kennis en technologie beschikbaar maken voor andere partijen, die binnen heel Food Tech Park Brainport zitten. Het is heel gaaf om met technologie het verschil te maken voor én door ondernemers. Voor Bodec is dit een warm bad en dit delen zij graag! 

 

Wat is Food Tech Park Brainport?

Het is eigenlijk een ecosysteem van verschillende bedrijven die food en technologie op een specifieke manier combineren. Zo zie je hier bedrijven met expertises als milde conservering, reststromen verwaarden, milde scheidingstechnologie, vision technolgie en gezonde voeding. Hier is een cultuur gecreëerd waarin nieuwe innovaties ontstaan en waar producten worden doorontwikkeld. Daarnaast heb je het concept ‘go to the market’. Dit is voor bedrijven die direct met hun nieuwe product de markt op willen gaan. Dit kan heel snel gaan, omdat je wordt geholpen met de facetten die je nodig hebt.

 

Welke voordelen van Food Tech Park Brainport vinden wij erg fijn?
• Je hebt veel partijen om je heen, hierdoor kunnen we jou veel sneller helpen. Onder andere met subsidiemogelijkheden om meer testen te doen en onderzoek te verrichten. Hierdoor gaat het risico omlaag. Ook aan markt- en distributiepartijen geen gebrek. Of wat dacht je van kapitaalcontacten?

• Daarnaast zorgt de combinatie kennis, faciliteiten, flexibiliteit en hoge servicegraad dat veel bedrijven ons weten te vinden.

• Je kunt veel meer animo voor je product krijgen, omdat er veel meer partijen letterlijk om je heen zijn hier op Food Tech Brainport.

• Bedrijven verstevigen elkaar en samen kun je veel meer verschil maken.

 

Op maandag 4 december organiseren we een inloopdag op het Food Tech Park. Ben je benieuwd of heb je een idee waarmee je verder wilt? Klik dan hier om je gratis aan te melden voor deze inloopdag. Wij helpen je graag op weg! Heb je een specifiek vraag aan bodec, bijvoorbeeld met betrekking tot het productieproces. Bel dan (0) 492 77 97 68 of mail naar info@bodec.nl

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats uw reactie

Gerelateerd aan dit bericht

Bedrijf | Bodec
Al bijna 20 jaar is Bodec een gevestigde naam in (voornamelijk) de voedingsmiddelenindustrie. Het... > Bekijk bedrijf
Terug naar het nieuwsoverzicht
Over Food Tech Brainport
Sluiten
13978074981949e5824f6cc509ed7711a5f1c3e967.png
Zo sta je als ondernemer ook lekker in de schappen

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact

Food Tech Brainport

Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond