Industriële vezelhennep biedt verrassende businesskans

Gepubliceerd op 09-02-2018

HELMOND – Geen verbazing maar een verwonderende blik bij de deelnemers aan de themamiddag op Food Tech Brainport in Helmond op 1 februari. Industriële vezelhennep heeft voor ondernemers een verrassende businesskans in petto.

 

Daan Arkesteijn, eigenaar Enter Next Level, interviewde vertegenwoordigers uit de keten. Van telers, kennispartners, tot technologen en verwerkers. Centraal stond het in beeld brengen van de kansen en het oplossen van knelpunten van industriële vezelhennep. Het leverde een interessante uitwisseling op van kennis en ervaring en een levendige discussie met de deelnemers in de zaal.

Showcases


‘De kwaliteit van vezelhennep moet veel meer aandacht krijgen’, vertelt een van de aanwezigen. ‘De beschikbare kennis van industriële vezelhennep moeten we in de vorm van showcases nadrukkelijker onder de aandacht brengen van gebruikers bijvoorbeeld in de bouw. Het duurzaamheidsaspect, zoals de geringe uitstoot en zelfs binding van CO2, vochtregulering, bodemverbetering en de akoestische kwaliteiten van vezelhennep moeten we meer over het voetlicht brengen.’

Ontwikkelen en versterken
Kansen liggen vooral in het ontwikkelen van nieuwe (disruptieve) markten. Zoals food, high end producten, motorhomes, fietsen en koffers. De wet- en regelgeving zal daartoe moeten worden aangepast aan de actualiteit om een aantal van deze markten te kunnen ontwikkelen. Diverse partijen hebben zich tijdens de bijeenkomst gemeld om deel te willen nemen in de verdere ontwikkeling en versterking van de keten. Tijdens een afsluitende netwerkborrel zijn diverse contacten gelegd als basis voor verdere samenwerking.

De themamiddag was een gezamenlijk initiatief van BioBOost en Bio Treat Center. Op het gebied van industriële vezelhennep zijn verschillende partijen actief. Doel van de bijeenkomst is het delen van kennis, het versterken van het circulaire consortium en het opzetten van duurzame businesscases om meer ondernemers actief bij het ketenconsortium in de regio te betrekken.

 

Foto's, deelnemerslijst en presentatie 

Wilt u graag alles nog eens rustig teruglezen? Klik dan hier om ook de foto's, deelnemerslijst en de presentatie terug te lezen. 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats uw reactie

Gerelateerd aan dit bericht

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Over Food Tech Brainport
Sluiten
13978074981949e5824f6cc509ed7711a5f1c3e967.png
Zo sta je als ondernemer ook lekker in de schappen

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact

Food Tech Brainport

Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond