Samen tegen verspilling

Gepubliceerd op 22-03-2018

Op dit moment gooien consumenten op jaarbasis gemiddeld zo’n 41 kilo voedsel per persoon weg. Om voedselverspilling naar de toekomst tegen te gaan, is de taskforce Circular Economy opgericht. Deze taskforce bestaat uit een groot aantal bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de overheid. De Taskforce heeft de ambitie om in 2030 voedselverspilling met de helft verminderd te hebben ten opzichte van 2015. Ook Food Tech Brainport is lid van deze taskforce.

 

De agenda van de taskforce bestaat uit vier actielijnen:

1. Monitoren van voortgang en impact: Er wordt gemeten wat de Taskforce bereikt met haar gezamenlijke aanpak.

2. Samen tegen voedselverspilling in de keten: Taskforceleden en koplopers bundelen hun krachten, netwerk en kennis om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die economische en maatschappelijke impact hand in hand laten gaan.

3. Samen tegen voedselverspilling bij de consument: De Taskforce streeft naar duurzame veranderingen van gedrag bij huishoudens door campagnes en acties.

4. Spelregels veranderen: De Taskforce stimuleert het tot stand komen van wetgeving en instrumentarium ten dienste van een circulaire economie.

 

Onder de noemer ‘Samen tegen voedselverspilling’ gaat de Taskforce samen met andere samenwerkingspartners de strijd aan tegen voedselverspilling in Nederland. Het ministerie van LNV heeft hiervoor een bedrag van € 7 miljoen voor de periode 2018 – 2021 uitgetrokken. Deze bijdrage richt zich onder andere op vouchers waardoor bedrijven aan de slag kunnen met vraaggerichte innovaties, ontwikkelen van succesvolle business cases via de Topsector Agri & Food en voor de campagne ‘Samen tegen voedselverspilling’. De komende maanden worden de projecten binnen de taskforce verder uitgewerkt.

 

Om te laten zien welke acties de leden van de Taskforce ondernemen is op 20 maart de gezamenlijke beweging gelanceerd met de slogan ‘Samen tegen voedselverspilling’. Meer informatie is te vinden op de website van Samen tegen voedselverspilling. Kijk hiervoor op www.samentegenvoedselverspilling.nl

 

Er is ook een filmpje beschikbaar. Deze is hierover te zien. 

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats uw reactie

Gerelateerd aan dit bericht

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Over Food Tech Brainport
Sluiten
13978074981949e5824f6cc509ed7711a5f1c3e967.png
Zo sta je als ondernemer ook lekker in de schappen

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact

Food Tech Brainport

Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond