Succesvolle editie Kidskookcaféwedstrijd Helmond 2017

Gepubliceerd op 03-11-2017

Succesvolle tweede editie Kidskookcaféwedstrijd Helmond

12 oktober 2017

Ook in de Helmond werd dit jaar voor de tweede keer de aansluiting gezocht met Dutch Agri Food Week (DAFW). Deze landelijke week werd georganiseerd in de week van 9 t/m 19 oktober en stond geheel in het teken van gezonde voeding en gezondheid .

Kidskookcaféwedstrijd

Voor Helmondse basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 werd het Kidskookcaféwedstrijd georganiseerd. Kinderen konden zich opgeven in duo’s en stuurden hiervoor een zelfgekozen hoofdgerecht in passend binnen het thema lekker én gezond. Tevens maakten ze samen een leuke vlog waarmee ze auditeerden voor een finaleplaats.

Op donderdag 5 oktober kregen de 5 geselecteerde duo's een workshop van chef en tv-kok Mounir Toub en hebben ze kunnen oefenen.

 

Op donderdag 12 oktober hebben ze gestreden om de Helmondse titel.

 

De wedstrijd is gewonnen door Wessel Andriessen en Lars Sijbers van de Wilhelminaschool.

Zij hadden een pompoenrisotto gemaakt. Ze zijn daarmee de beste jeugdkoks van Helmond. Jamie Oliver en Gordon Ramsay mogen wel oppassen.
In de keuken van het Vakcollege in Helmond kookte het duo, samen met drie andere koppels, de sterren van de hemel. Binnen anderhalf uur moesten de kids een mooi hoofdgerecht op tafel zetten, maar ook de keuken netjes achterlaten. Andriessen: ,,Ik was veel in de afwashoek te vinden.’’ Onder het toeziend oog van familie en klasgenootjes besloot een vakjury dat het hoofdgerecht van Andriessen en Sijbers de beste was. Ze waren met hun pompoenrisotto overtuigend beter dan de rest.


Met de overwinning wonnen de jongens een – gezonde - lunch voor hun hele klas. De lunch zal worden bereid door topkok Mounir Toub en collega’s. Het kokskoppel dat donderdag de tweede plaats wist te bemachtigen, ziet hun hoofdgerecht één dag op het menu van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond verschijnen. 

 

De kookwedstrijd werd georganiseerd door Food Tech Brainport in samenwerking met de stichting Jong Helmond Lekker Gezond, Van Rijsingen Groep, Mounir Toub, gemeente Helmond, Elkerliek Ziekenhuis en Jumbo Helmond.

 

 

 

Kijk ook op: https://www.ed.nl/helmond/jongens-uit-helmond-winnen-eerste-prijs-met-pompoenrisotto-erg-vet~a8716e05/

 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats uw reactie

Gerelateerd aan dit bericht

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Over Food Tech Brainport
Sluiten
13978074981949e5824f6cc509ed7711a5f1c3e967.png
Zo sta je als ondernemer ook lekker in de schappen

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact

Food Tech Brainport

Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond