Voor bedrijven

Agenda | High pressure mild preservation Demonstration Workshop

Gepubliceerd op 11-01-2018 Op 26-01-2018 | 09:30 - 15:00 uur > Meer info

Agenda | Inspiratiebijeenkomst nieuwe verdienmodellen voor agrarisch ondernemers in De Peel

Gepubliceerd op 10-01-2018 Op 01-02-2018 | 15:00 - 19:00 uur > Meer info

Nieuws | Food From Food – eerste projectaanvragen stromen binnen

Gepubliceerd op 01-12-2017 De voedingsindustrie is steeds meer op zoek naar natuurlijke ingrediënten in hun voedingsproducten en wordt zich ook steeds meer bewust van de hoeveelheid plantaardige reststromen waar nu wein... > Lees verder

Nieuws | Opschaling Food Tech Brainport

Gepubliceerd op 29-11-2017 Vanuit Food Tech Brainport wordt hard gewerkt aan de opschaling en fysieke uitbreiding van onze faciliteiten in Helmond en onze diensten en services.   De ambities worden nu omgezet in een ... > Lees verder

Agenda | Packaging Summit op 7 december; Changing the game

Gepubliceerd op 22-11-2017 Op 07-12-2017 | 08:00-17:00 uur > Meer info
Sluiten

Achtergrond

De wereldwijde waarde van het Food Tech Brainport

Rond 2050 heeft de wereld circa 9 miljard monden te voeden. Om aan die vraag te kunnen voldoen hebben we 70% meer voedsel nodig en ruim 40% meer energie. Van de 9 miljard mensen wonen er straks 6 miljard in de stad. Die hebben behoefte aan bewerkte en verpakte levensmiddelen. Deze internationale voedselvraagstukken bieden commercieel en maatschappelijk nieuwe kansen voor ondernemers. 

Nederland is traditioneel sterk en succesvol in innovatieve Agrofood oplossingen. In Brabant werkt een groot aantal MKB-bedrijven al generaties lang in de food sector. Bij Food Tech Brainport in Helmond brengen we food, technologie & chemie samen. Net als bedrijfsleven, onderwijs en overheid. We valoriseren er innovatieve technologieën voor de industriële verwerking van voedsel. Gedreven ondernemers dragen daarmee bij aan minder verspilling en betere conservering van voedsel. Zo komt er meer en betere voeding beschikbaar die langer houdbaar is. Daarmee creëert het Food Tech Brainport wereldwijde meerwaarde.

Quote: “Food Tech Brainport biedt kansen omdat het bijdraagt aan een probleem dat op dit moment wereldwijd speelt.” (Ivo Ploegsma, mede-initiator)

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact