Voor bedrijven

Agenda | Agri Food Tech Beurs 2018

Gepubliceerd op 03-12-2018 Op 12-12-2018 | 10:00 - 18:00 uur > Meer info

Agenda | Aftrapbijeenkomst COTEMACO

Gepubliceerd op 03-11-2018 Op 28-11-2018 | > Meer info

Agenda | Business Week USA & Canada

Gepubliceerd op 29-10-2018 Op 27-11-2018 | > Meer info

Nieuws | FOOD TECH BRAINPORT ZOEKT PROJECTMANAGER ROBOTICA

Gepubliceerd op 27-08-2018 Stichting Food Tech Brainport is samen met diverse partners uit Nederland, Vlaanderen, Duitsland en Engeland het project Cotemaco gestart. Een grensoverschrijdend project dat gefinancierd word... > Lees verder

Nieuws | Efficiëntere samenwerking mens en machine in voedselverwerking

Gepubliceerd op 17-07-2018 De veranderingen in de maatschappij vragen om antwoorden. Antwoorden op vragen als: “Waar vinden we voldoende handen voor onze voedselproductieprocessen?”, “Nemen robots ons werk ... > Lees verder
Sluiten

Achtergrond

De wereldwijde waarde van het Food Tech Brainport

Rond 2050 heeft de wereld circa 9 miljard monden te voeden. Om aan die vraag te kunnen voldoen hebben we 70% meer voedsel nodig en ruim 40% meer energie. Van de 9 miljard mensen wonen er straks 6 miljard in de stad. Die hebben behoefte aan bewerkte en verpakte levensmiddelen. Deze internationale voedselvraagstukken bieden commercieel en maatschappelijk nieuwe kansen voor ondernemers. 

Nederland is traditioneel sterk en succesvol in innovatieve Agrofood oplossingen. In Brabant werkt een groot aantal MKB-bedrijven al generaties lang in de food sector. Bij Food Tech Brainport in Helmond brengen we food, technologie & chemie samen. Net als bedrijfsleven, onderwijs en overheid. We valoriseren er innovatieve technologieën voor de industriële verwerking van voedsel. Gedreven ondernemers dragen daarmee bij aan minder verspilling en betere conservering van voedsel. Zo komt er meer en betere voeding beschikbaar die langer houdbaar is. Daarmee creëert het Food Tech Brainport wereldwijde meerwaarde.

Quote: “Food Tech Brainport biedt kansen omdat het bijdraagt aan een probleem dat op dit moment wereldwijd speelt.” (Ivo Ploegsma, mede-initiator)

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact