Voor bedrijven

Agenda | Kempische (tech)bedrijven presenteren zich op KempenTech 2018

Gepubliceerd op 23-04-2018 Op 08-06-2018 | > Meer info

Agenda | PLMA 2018

Gepubliceerd op 11-04-2018 Op 29-05-2018 | > Meer info

Agenda | Bezoek op 28 maart het event voor foodondernemers

Gepubliceerd op 28-03-2018 Op 28-02-2018 | 13:30 - 18:00 uur > Meer info

Nieuws | Samen tegen verspilling

Gepubliceerd op 22-03-2018 Op dit moment gooien consumenten op jaarbasis gemiddeld zo’n 41 kilo voedsel per persoon weg. Om voedselverspilling naar de toekomst tegen te gaan, is de taskforce Circular Economy opgericht.... > Lees verder

Nieuws | Industriële vezelhennep biedt verrassende businesskans

Gepubliceerd op 09-02-2018 HELMOND – Geen verbazing maar een verwonderende blik bij de deelnemers aan de themamiddag op Food Tech Brainport in Helmond op 1 februari. Industriële vezelhennep heeft voor ondernemers ... > Lees verder
Sluiten

Achtergrond

De wereldwijde waarde van het Food Tech Brainport

Rond 2050 heeft de wereld circa 9 miljard monden te voeden. Om aan die vraag te kunnen voldoen hebben we 70% meer voedsel nodig en ruim 40% meer energie. Van de 9 miljard mensen wonen er straks 6 miljard in de stad. Die hebben behoefte aan bewerkte en verpakte levensmiddelen. Deze internationale voedselvraagstukken bieden commercieel en maatschappelijk nieuwe kansen voor ondernemers. 

Nederland is traditioneel sterk en succesvol in innovatieve Agrofood oplossingen. In Brabant werkt een groot aantal MKB-bedrijven al generaties lang in de food sector. Bij Food Tech Brainport in Helmond brengen we food, technologie & chemie samen. Net als bedrijfsleven, onderwijs en overheid. We valoriseren er innovatieve technologieën voor de industriële verwerking van voedsel. Gedreven ondernemers dragen daarmee bij aan minder verspilling en betere conservering van voedsel. Zo komt er meer en betere voeding beschikbaar die langer houdbaar is. Daarmee creëert het Food Tech Brainport wereldwijde meerwaarde.

Quote: “Food Tech Brainport biedt kansen omdat het bijdraagt aan een probleem dat op dit moment wereldwijd speelt.” (Ivo Ploegsma, mede-initiator)

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact