Voor bedrijven

Agenda | High pressure mild preservation Demonstration Workshop

Gepubliceerd op 11-01-2018 Op 26-01-2018 | 09:30 - 15:00 uur > Meer info

Agenda | Inspiratiebijeenkomst nieuwe verdienmodellen voor agrarisch ondernemers in De Peel

Gepubliceerd op 10-01-2018 Op 01-02-2018 | 15:00 - 19:00 uur > Meer info

Nieuws | Food From Food – eerste projectaanvragen stromen binnen

Gepubliceerd op 01-12-2017 De voedingsindustrie is steeds meer op zoek naar natuurlijke ingrediënten in hun voedingsproducten en wordt zich ook steeds meer bewust van de hoeveelheid plantaardige reststromen waar nu wein... > Lees verder

Nieuws | Opschaling Food Tech Brainport

Gepubliceerd op 29-11-2017 Vanuit Food Tech Brainport wordt hard gewerkt aan de opschaling en fysieke uitbreiding van onze faciliteiten in Helmond en onze diensten en services.   De ambities worden nu omgezet in een ... > Lees verder

Agenda | Packaging Summit op 7 december; Changing the game

Gepubliceerd op 22-11-2017 Op 07-12-2017 | 08:00-17:00 uur > Meer info
Sluiten

Milde conserveringstechnologie

 

Nieuwe markten veroveren met milde conservering

 

Milde conservering opent nieuwe markten voor koelverse, voorverpakte producten. Pascalisatie of High Pressure Processing (HPP) garandeert namelijk de voedselveiligheid én verlengt de houdbaarheid met een factor drie tot tien. Strengere regels voor voedselveiligheid en verre markten zijn geen obstakels meer voor export. Met welk koelvers product wil jij de markt op?

 

Food Tech Brainport (FTB) biedt twee services in milde conservering:

Loonwerk (tolling) door Pascal Processing.
Product- en procesontwikkeling in samenwerking met FTB-makelaar Jasper van Altena.
 

Tolling door Pascal Processing

Pascal Processing is HPP-expert en werkt met twee geavanceerde AVURE machines. Deze machines zetten de verpakte voedingsmiddelen onder zeer hoge waterdruk. De druk van het gezuiverde water loopt op tot 6.000 bar of 87.000 psi. Zo hoog dat bacteriën en bederf geen kans meer hebben. Pascalisatie is 100% natuurlijk en veilig en geschikt voor koelverse producten met een hoge toegevoegde waarde.[1] 

 Afbeelding1.png

 

Contact met Pascal Processing

Pascal Processing staat onder leiding van sitemanager Willem van de Ven.

mailen: vandeven@pascalprocessing.com

bellen:  +31 (0) 492 71 39 34

bezoeken: Scheepsboulevard 3, 5705 KZ Helmond (kantoor en productielocatie)

 

Product- en procesontwikkeling

Product en verpakking moeten natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen om de hoge druk van HPP goed te doorstaan. Ben je nog op zoek naar de beste receptuur en verpakking zodat jouw product met HPP geconserveerd kan worden, neem dan direct contact op met Jasper van Altena, FTB-makelaar en levensmiddelentechnoloog bij Avure HPP Foods. Dat is de kortste weg naar kennis en ervaring en nieuwe markten voor jouw product.

 

Contact met Jasper van Altena

mailen:  jasper.vanaltena@avure.com

bellen: +31 (0)6 83 67 95 98

 

“Milde conservering via Food Tech Brainport is de kortste weg naar kennis en ervaring en een snelle marktintroductie van koelverse en 100% veilige producten.” Jasper van Altena, makelaar Food Tech Brainport.

 

 

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact