Voor bedrijven

Agenda | Kempische (tech)bedrijven presenteren zich op KempenTech 2018

Gepubliceerd op 23-04-2018 Op 08-06-2018 | > Meer info

Agenda | PLMA 2018

Gepubliceerd op 11-04-2018 Op 29-05-2018 | > Meer info

Agenda | Bezoek op 28 maart het event voor foodondernemers

Gepubliceerd op 28-03-2018 Op 28-02-2018 | 13:30 - 18:00 uur > Meer info

Nieuws | Samen tegen verspilling

Gepubliceerd op 22-03-2018 Op dit moment gooien consumenten op jaarbasis gemiddeld zo’n 41 kilo voedsel per persoon weg. Om voedselverspilling naar de toekomst tegen te gaan, is de taskforce Circular Economy opgericht.... > Lees verder

Nieuws | Industriële vezelhennep biedt verrassende businesskans

Gepubliceerd op 09-02-2018 HELMOND – Geen verbazing maar een verwonderende blik bij de deelnemers aan de themamiddag op Food Tech Brainport in Helmond op 1 februari. Industriële vezelhennep heeft voor ondernemers ... > Lees verder
Sluiten

Milde conserveringstechnologie

 

Nieuwe markten veroveren met milde conservering

 

Milde conservering opent nieuwe markten voor koelverse, voorverpakte producten. Pascalisatie of High Pressure Processing (HPP) garandeert namelijk de voedselveiligheid én verlengt de houdbaarheid met een factor drie tot tien. Strengere regels voor voedselveiligheid en verre markten zijn geen obstakels meer voor export. Met welk koelvers product wil jij de markt op?

 

Food Tech Brainport (FTB) biedt twee services in milde conservering:

Loonwerk (tolling) door Pascal Processing.
Product- en procesontwikkeling in samenwerking met FTB-makelaar Jasper van Altena.
 

Tolling door Pascal Processing

Pascal Processing is HPP-expert en werkt met twee geavanceerde AVURE machines. Deze machines zetten de verpakte voedingsmiddelen onder zeer hoge waterdruk. De druk van het gezuiverde water loopt op tot 6.000 bar of 87.000 psi. Zo hoog dat bacteriën en bederf geen kans meer hebben. Pascalisatie is 100% natuurlijk en veilig en geschikt voor koelverse producten met een hoge toegevoegde waarde.[1] 

 Afbeelding1.png

 

Contact met Pascal Processing

Pascal Processing staat onder leiding van sitemanager Willem van de Ven.

mailen: vandeven@pascalprocessing.com

bellen:  +31 (0) 492 71 39 34

bezoeken: Scheepsboulevard 3, 5705 KZ Helmond (kantoor en productielocatie)

 

Product- en procesontwikkeling

Product en verpakking moeten natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen om de hoge druk van HPP goed te doorstaan. Ben je nog op zoek naar de beste receptuur en verpakking zodat jouw product met HPP geconserveerd kan worden, neem dan direct contact op met Jasper van Altena, FTB-makelaar en levensmiddelentechnoloog bij Avure HPP Foods. Dat is de kortste weg naar kennis en ervaring en nieuwe markten voor jouw product.

 

Contact met Jasper van Altena

mailen:  jasper.vanaltena@avure.com

bellen: +31 (0)6 83 67 95 98

 

“Milde conservering via Food Tech Brainport is de kortste weg naar kennis en ervaring en een snelle marktintroductie van koelverse en 100% veilige producten.” Jasper van Altena, makelaar Food Tech Brainport.

 

 

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact