Voor bedrijven

Agenda | AgriFoodTech Vakbeurs en Congres 13-14 december 2017

Gepubliceerd op 18-11-2017 Op 13-12-2017 | 09:30-17:00 > Meer info

Nieuws | Smart Farming Plein op AgriFoodTech Vakbeurs en Congres

Gepubliceerd op 18-11-2017 Brabantse ondernemers, wilt u het Smart Farming plein van de provincie Noord-Brabant op de Agri Food Tech vakbeurs (13 en 14 december) benutten om uw product of dienst met betrekking tot Smart Farm... > Lees verder

Nieuws | Food Tech Park Brainport; Dé plek waar het begint

Gepubliceerd op 08-11-2017 Australië, China, Nieuw-Zeeland, Duitsland. Zomaar een greep uit de landen waar de klanten van Bodec vandaan komen. Momenteel komen er wekelijks 20 bedrijven naar Helmond, naar Bodec, om te ki... > Lees verder

Nieuws | Succesvolle editie Kidskookcaféwedstrijd Helmond 2017

Gepubliceerd op 03-11-2017 Succesvolle tweede editie Kidskookcaféwedstrijd Helmond 12 oktober 2017 Ook in de Helmond werd dit jaar voor de tweede keer de aansluiting gezocht met Dutch Agri Food Week (DAFW). Deze lan... > Lees verder

Agenda | Workshop HPP - voedselverwerking onder hoge druk

Gepubliceerd op 31-10-2017 Op 16-11-2017 | 10:00 - 16:00 uur > Meer info
Sluiten

Milde conserveringstechnologie

 

Nieuwe markten veroveren met milde conservering

 

Milde conservering opent nieuwe markten voor koelverse, voorverpakte producten. Pascalisatie of High Pressure Processing (HPP) garandeert namelijk de voedselveiligheid én verlengt de houdbaarheid met een factor drie tot tien. Strengere regels voor voedselveiligheid en verre markten zijn geen obstakels meer voor export. Met welk koelvers product wil jij de markt op?

 

Food Tech Brainport (FTB) biedt twee services in milde conservering:

Loonwerk (tolling) door Pascal Processing.
Product- en procesontwikkeling in samenwerking met FTB-makelaar Jasper van Altena.
 

Tolling door Pascal Processing

Pascal Processing is HPP-expert en werkt met twee geavanceerde AVURE machines. Deze machines zetten de verpakte voedingsmiddelen onder zeer hoge waterdruk. De druk van het gezuiverde water loopt op tot 6.000 bar of 87.000 psi. Zo hoog dat bacteriën en bederf geen kans meer hebben. Pascalisatie is 100% natuurlijk en veilig en geschikt voor koelverse producten met een hoge toegevoegde waarde.[1] 

 Afbeelding1.png

 

Contact met Pascal Processing

Pascal Processing staat onder leiding van sitemanager Willem van de Ven.

mailen: vandeven@pascalprocessing.com

bellen:  +31 (0) 492 71 39 34

bezoeken: Scheepsboulevard 3, 5705 KZ Helmond (kantoor en productielocatie)

 

Product- en procesontwikkeling

Product en verpakking moeten natuurlijk wel aan bepaalde eisen voldoen om de hoge druk van HPP goed te doorstaan. Ben je nog op zoek naar de beste receptuur en verpakking zodat jouw product met HPP geconserveerd kan worden, neem dan direct contact op met Jasper van Altena, FTB-makelaar en levensmiddelentechnoloog bij Avure HPP Foods. Dat is de kortste weg naar kennis en ervaring en nieuwe markten voor jouw product.

 

Contact met Jasper van Altena

mailen:  jasper.vanaltena@avure.com

bellen: +31 (0)6 83 67 95 98

 

“Milde conservering via Food Tech Brainport is de kortste weg naar kennis en ervaring en een snelle marktintroductie van koelverse en 100% veilige producten.” Jasper van Altena, makelaar Food Tech Brainport.

 

 

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact