Voor bedrijven

Agenda | Agri Food Tech Beurs 2018

Gepubliceerd op 03-12-2018 Op 12-12-2018 | 10:00 - 18:00 uur > Meer info

Agenda | Aftrapbijeenkomst COTEMACO

Gepubliceerd op 03-11-2018 Op 28-11-2018 | > Meer info

Agenda | Business Week USA & Canada

Gepubliceerd op 29-10-2018 Op 27-11-2018 | > Meer info

Nieuws | FOOD TECH BRAINPORT ZOEKT PROJECTMANAGER ROBOTICA

Gepubliceerd op 27-08-2018 Stichting Food Tech Brainport is samen met diverse partners uit Nederland, Vlaanderen, Duitsland en Engeland het project Cotemaco gestart. Een grensoverschrijdend project dat gefinancierd word... > Lees verder

Nieuws | Efficiëntere samenwerking mens en machine in voedselverwerking

Gepubliceerd op 17-07-2018 De veranderingen in de maatschappij vragen om antwoorden. Antwoorden op vragen als: “Waar vinden we voldoende handen voor onze voedselproductieprocessen?”, “Nemen robots ons werk ... > Lees verder
Sluiten

Milde scheidingstechnologieën

 

 

Geld verdienen met milde scheiding

 

Milde scheidingstechnologieën bieden nieuwe marktkansen. De voedingsindustrie snakt namelijk naar natuurlijke en voedzame grondstoffen en ingrediënten. Die zijn met een mild scheidings- en/of droogproces zuiver en zeer rendabel te produceren. Behalve multinationals ontdekken ook steeds meer MKB-ers de mogelijkheden om met milde scheiding extra geld te verdienen aan hun hoofdproduct of de reststromen daarvan. Welke kansen zie je voor jouw product(en)?

 

Welke waardevolle ingrediënten zitten er nog in de reststromen van jouw producten?

Hoeveel geld gooi je nu letterlijk weg met bijvoorbeeld de schillen van asperges, wortels, tomaten, komkommers, de snijresten  van vlees of de koppen van vis?

 

Binnen Food Tech Brainport is Bodec de specialist in milde scheiding. Bodec brengt het beste van voedselverwerking en chemische technologie samen. Bodec ontwikkelt, test en produceert in snelle trajecten. Jouw nieuwe product is snel klaar voor de markt en kan daar zijn meerwaarde bewijzen.

Het motto van Bodec is: 'Doen en daarna doorontwikkelen!'

 

Aan de slag met milde scheidingstechnologieën

Wat bereik je als ondernemer met de milde scheidingstechnologieën van Bodec?

Korte Time to Market (TTM).
Force reductie van innovatiekosten.
Flexibele en efficiënte productie in de fabriek van Bodec.
 

Doorpakken met milde scheidingstechnologieën

Behalve testen en ontwikkelen draait Bodec dagelijks productie.

Heb je een grondstof die gedroogd of verder verwerkt moet worden?
Wil je het productieproces van je hoofdproduct(en) niet onderbreken voor kleinere, experimentele batches maar die elders produceren?
Bouw je een fabriek en wil je alvast productie draaien?
Het kan allemaal in de faciliteiten van Bodec op het Food Tech Park Brainport in Helmond.

 

Innoveren met subsidie

Wil je innoveren met milde scheiding dan kan dat vaak met subsidie. Denk bijvoorbeeld aan de MIT-regeling (MKB Innovatie Regio & Topsectoren). MIT-vouchers zijn bij Bodec te verzilveren voor: innovatieadvies, testen van economische haalbaarheid en R&D. Vraag naar de mogelijkheden. Bodec is heel creatief en denkt graag mee.

 

De markt op

Bodec helpt je zonodig ook met het verkennen van de markt. Wie heeft er belangstelling voor je nieuwe ingrediënt of product en hoe bereik je deze potentiële kopers? Bodec en Food Tech Brainport beschikken over een uitgebreid netwerk dat geld maakt van technologie. Waar kunnen we jou mee helpen?

 

Contact met Bodec

Mailen: info@bodec.nl

Bellen:  + 31 (0) 492 77 97 68

Bezoeken: Food Tech Park Brainport, Scheepsboulevard 3, Helmond

 

 

“Voor slechts een fractie van de gebruikelijk innovatiekosten, met een korte time to market en waar mogelijk ondersteund door subsidie, maken we bij Bodec echt het verschil voor ondernemers die met milde scheiding nieuwe producten op de markt willen brengen.” Frank de Boeff, directeur Bodec en bestuurslid Food Tech Brainport.

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact