Voor bedrijven

Agenda | Kempische (tech)bedrijven presenteren zich op KempenTech 2018

Gepubliceerd op 23-04-2018 Op 08-06-2018 | > Meer info

Agenda | PLMA 2018

Gepubliceerd op 11-04-2018 Op 29-05-2018 | > Meer info

Agenda | Bezoek op 28 maart het event voor foodondernemers

Gepubliceerd op 28-03-2018 Op 28-02-2018 | 13:30 - 18:00 uur > Meer info

Nieuws | Samen tegen verspilling

Gepubliceerd op 22-03-2018 Op dit moment gooien consumenten op jaarbasis gemiddeld zo’n 41 kilo voedsel per persoon weg. Om voedselverspilling naar de toekomst tegen te gaan, is de taskforce Circular Economy opgericht.... > Lees verder

Nieuws | Industriële vezelhennep biedt verrassende businesskans

Gepubliceerd op 09-02-2018 HELMOND – Geen verbazing maar een verwonderende blik bij de deelnemers aan de themamiddag op Food Tech Brainport in Helmond op 1 februari. Industriële vezelhennep heeft voor ondernemers ... > Lees verder
Sluiten

Plantaardige reststromen

Food Tech Park Brainport als centrum voor plantaardige reststromen

Het Food Tech Park Brainport faciliteert ondernemers die van hun plantaardige reststromen nieuwe producten en grondstoffen willen maken. Bij een goed proces, product en prijs leveren reststromen economisch namelijk interessante mogelijkheden op. Daarnaast hebben we wereldwijd alle voedsel hard nodig.

Bij Bodec bewerken ze plantaardige reststromen exclusief met milde scheidingstechnologieën. Deze partner op het Food Tech Park heeft hiervoor alle kennis, ervaring en faciliteiten in eigen huis. Op basis van jouw specifieke reststroom werkt Bodec toe naar het meest optimale milde scheidingsproces. Een proces dat moet leiden tot een goed verkoopbaar product.

Hamburgers met wortel

Op het Food Tech Park Brainport ontstaan bijzondere combinaties die niet direct voor de hand liggen. Zo zocht een producent van vers verpakte wortels nieuwe mogelijkheden voor de ruim vijftien miljoen kilo snippers die na verwerking overbleven. Na de winning van heerlijk wortelsap bleef er vezelrijk pulp over. Die vezels bleken in gedroogde vorm uitermate geschikt als grondstof voor hamburgers. Groenten- en vleesindustrie vonden elkaar.

Wat gooi jij nu weg?

Behalve wortels zijn er nog heel veel producten waarvan reststromen waardevolle ingrediënten bevatten. Welke mogelijkheden zie jij voor jouw reststromen? Wil je de mogelijkheden in open innovatie met andere ondernemers verkennen? Neem dan contact op via Holland Food Camp.

 

“Massa is een belangrijke voorwaarde om reststromen goed te kunnen gebruiken. Dan is er veel mogelijk.” (Jan van Rijsingen, initiator Food Tech Park Brainport)

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact