Voor bedrijven

Agenda | AgriFoodTech Vakbeurs en Congres 13-14 december 2017

Gepubliceerd op 18-11-2017 Op 13-12-2017 | 09:30-17:00 > Meer info

Nieuws | Smart Farming Plein op AgriFoodTech Vakbeurs en Congres

Gepubliceerd op 18-11-2017 Brabantse ondernemers, wilt u het Smart Farming plein van de provincie Noord-Brabant op de Agri Food Tech vakbeurs (13 en 14 december) benutten om uw product of dienst met betrekking tot Smart Farm... > Lees verder

Nieuws | Food Tech Park Brainport; Dé plek waar het begint

Gepubliceerd op 08-11-2017 Australië, China, Nieuw-Zeeland, Duitsland. Zomaar een greep uit de landen waar de klanten van Bodec vandaan komen. Momenteel komen er wekelijks 20 bedrijven naar Helmond, naar Bodec, om te ki... > Lees verder

Nieuws | Succesvolle editie Kidskookcaféwedstrijd Helmond 2017

Gepubliceerd op 03-11-2017 Succesvolle tweede editie Kidskookcaféwedstrijd Helmond 12 oktober 2017 Ook in de Helmond werd dit jaar voor de tweede keer de aansluiting gezocht met Dutch Agri Food Week (DAFW). Deze lan... > Lees verder

Agenda | Workshop HPP - voedselverwerking onder hoge druk

Gepubliceerd op 31-10-2017 Op 16-11-2017 | 10:00 - 16:00 uur > Meer info
Sluiten

Plantaardige reststromen

Food Tech Park Brainport als centrum voor plantaardige reststromen

Het Food Tech Park Brainport faciliteert ondernemers die van hun plantaardige reststromen nieuwe producten en grondstoffen willen maken. Bij een goed proces, product en prijs leveren reststromen economisch namelijk interessante mogelijkheden op. Daarnaast hebben we wereldwijd alle voedsel hard nodig.

Bij Bodec bewerken ze plantaardige reststromen exclusief met milde scheidingstechnologieën. Deze partner op het Food Tech Park heeft hiervoor alle kennis, ervaring en faciliteiten in eigen huis. Op basis van jouw specifieke reststroom werkt Bodec toe naar het meest optimale milde scheidingsproces. Een proces dat moet leiden tot een goed verkoopbaar product.

Hamburgers met wortel

Op het Food Tech Park Brainport ontstaan bijzondere combinaties die niet direct voor de hand liggen. Zo zocht een producent van vers verpakte wortels nieuwe mogelijkheden voor de ruim vijftien miljoen kilo snippers die na verwerking overbleven. Na de winning van heerlijk wortelsap bleef er vezelrijk pulp over. Die vezels bleken in gedroogde vorm uitermate geschikt als grondstof voor hamburgers. Groenten- en vleesindustrie vonden elkaar.

Wat gooi jij nu weg?

Behalve wortels zijn er nog heel veel producten waarvan reststromen waardevolle ingrediënten bevatten. Welke mogelijkheden zie jij voor jouw reststromen? Wil je de mogelijkheden in open innovatie met andere ondernemers verkennen? Neem dan contact op via Holland Food Camp.

 

“Massa is een belangrijke voorwaarde om reststromen goed te kunnen gebruiken. Dan is er veel mogelijk.” (Jan van Rijsingen, initiator Food Tech Park Brainport)

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact