Voor bedrijven

Nieuws | Efficiëntere samenwerking mens en machine in voedselverwerking

Gepubliceerd op 17-07-2018 De veranderingen in de maatschappij vragen om antwoorden. Antwoorden op vragen als: “Waar vinden we voldoende handen voor onze voedselproductieprocessen?”, “Nemen robots ons werk ... > Lees verder

Nieuws | BioBoost op KempenTech 2018

Gepubliceerd op 14-06-2018 Op 8 en 9 juni  heeft BioBOost deelgenomen aan KempenTech, het techniekevenement tijdens de Dutch Technology Week in de Brabantse Kempen. Met ruim 5.000 bezoekers  kan deze beur s ee... > Lees verder

Agenda | agrifood export themabijeenkomst; de impact van e-commerce

Gepubliceerd op 05-06-2018 Op 14-06-2018 | 15.00 - 18.00 uur > Meer info

Agenda | AgriFoodTop Symposium 2018

Gepubliceerd op 30-05-2018 Op 06-06-2018 | 08.30 - 17.25 uur > Meer info

Agenda | Kempische (tech)bedrijven presenteren zich op KempenTech 2018

Gepubliceerd op 23-04-2018 Op 08-06-2018 | > Meer info
Sluiten

Plantaardige reststromen

Food Tech Park Brainport als centrum voor plantaardige reststromen

Het Food Tech Park Brainport faciliteert ondernemers die van hun plantaardige reststromen nieuwe producten en grondstoffen willen maken. Bij een goed proces, product en prijs leveren reststromen economisch namelijk interessante mogelijkheden op. Daarnaast hebben we wereldwijd alle voedsel hard nodig.

Bij Bodec bewerken ze plantaardige reststromen exclusief met milde scheidingstechnologieën. Deze partner op het Food Tech Park heeft hiervoor alle kennis, ervaring en faciliteiten in eigen huis. Op basis van jouw specifieke reststroom werkt Bodec toe naar het meest optimale milde scheidingsproces. Een proces dat moet leiden tot een goed verkoopbaar product.

Hamburgers met wortel

Op het Food Tech Park Brainport ontstaan bijzondere combinaties die niet direct voor de hand liggen. Zo zocht een producent van vers verpakte wortels nieuwe mogelijkheden voor de ruim vijftien miljoen kilo snippers die na verwerking overbleven. Na de winning van heerlijk wortelsap bleef er vezelrijk pulp over. Die vezels bleken in gedroogde vorm uitermate geschikt als grondstof voor hamburgers. Groenten- en vleesindustrie vonden elkaar.

Wat gooi jij nu weg?

Behalve wortels zijn er nog heel veel producten waarvan reststromen waardevolle ingrediënten bevatten. Welke mogelijkheden zie jij voor jouw reststromen? Wil je de mogelijkheden in open innovatie met andere ondernemers verkennen? Neem dan contact op via Holland Food Camp.

 

“Massa is een belangrijke voorwaarde om reststromen goed te kunnen gebruiken. Dan is er veel mogelijk.” (Jan van Rijsingen, initiator Food Tech Park Brainport)

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact