Voor bedrijven

Agenda | High pressure mild preservation Demonstration Workshop

Gepubliceerd op 11-01-2018 Op 26-01-2018 | 09:30 - 15:00 uur > Meer info

Agenda | Inspiratiebijeenkomst nieuwe verdienmodellen voor agrarisch ondernemers in De Peel

Gepubliceerd op 10-01-2018 Op 01-02-2018 | 15:00 - 19:00 uur > Meer info

Nieuws | Food From Food – eerste projectaanvragen stromen binnen

Gepubliceerd op 01-12-2017 De voedingsindustrie is steeds meer op zoek naar natuurlijke ingrediënten in hun voedingsproducten en wordt zich ook steeds meer bewust van de hoeveelheid plantaardige reststromen waar nu wein... > Lees verder

Nieuws | Opschaling Food Tech Brainport

Gepubliceerd op 29-11-2017 Vanuit Food Tech Brainport wordt hard gewerkt aan de opschaling en fysieke uitbreiding van onze faciliteiten in Helmond en onze diensten en services.   De ambities worden nu omgezet in een ... > Lees verder

Agenda | Packaging Summit op 7 december; Changing the game

Gepubliceerd op 22-11-2017 Op 07-12-2017 | 08:00-17:00 uur > Meer info
Sluiten

Plantaardige reststromen

Food Tech Park Brainport als centrum voor plantaardige reststromen

Het Food Tech Park Brainport faciliteert ondernemers die van hun plantaardige reststromen nieuwe producten en grondstoffen willen maken. Bij een goed proces, product en prijs leveren reststromen economisch namelijk interessante mogelijkheden op. Daarnaast hebben we wereldwijd alle voedsel hard nodig.

Bij Bodec bewerken ze plantaardige reststromen exclusief met milde scheidingstechnologieën. Deze partner op het Food Tech Park heeft hiervoor alle kennis, ervaring en faciliteiten in eigen huis. Op basis van jouw specifieke reststroom werkt Bodec toe naar het meest optimale milde scheidingsproces. Een proces dat moet leiden tot een goed verkoopbaar product.

Hamburgers met wortel

Op het Food Tech Park Brainport ontstaan bijzondere combinaties die niet direct voor de hand liggen. Zo zocht een producent van vers verpakte wortels nieuwe mogelijkheden voor de ruim vijftien miljoen kilo snippers die na verwerking overbleven. Na de winning van heerlijk wortelsap bleef er vezelrijk pulp over. Die vezels bleken in gedroogde vorm uitermate geschikt als grondstof voor hamburgers. Groenten- en vleesindustrie vonden elkaar.

Wat gooi jij nu weg?

Behalve wortels zijn er nog heel veel producten waarvan reststromen waardevolle ingrediënten bevatten. Welke mogelijkheden zie jij voor jouw reststromen? Wil je de mogelijkheden in open innovatie met andere ondernemers verkennen? Neem dan contact op via Holland Food Camp.

 

“Massa is een belangrijke voorwaarde om reststromen goed te kunnen gebruiken. Dan is er veel mogelijk.” (Jan van Rijsingen, initiator Food Tech Park Brainport)

Food Tech Brainport

Op het Food Tech Brainport in Helmond helpen we MKB en MKB+ ondernemers om geld te maken van technologie. Technologie in verwerking van plantaardige reststromen en technologie in verlenging van houdbaarheid of scheiding van grondstoffen en/of bijstromen. We brengen het beste van food, technologie (bijvoorbeeld uit de High Tech en Chemie sectoren) samen.

> Lees meer over het Food Tech Brainport
> Contact